کارخانه کارتن سازی | جعبه سازی | چاپ و بسته بندی | طراحی | استعلام قیمت آنلاین
اطلاعات
اطلاعات کارتن سازی
ورق کارتن و جعبه
ورق کارتن بر مبنای اندازه فلوت و لایه های ان تقسیم بندی میشود که بر 3 قسم است 2 لایه یا سینگل و 3 لایه و 5 لایه که پر کاربرد ترین فلوت ها در ورق 3 لایه در ایران فلوتE و فلوتB و فلوت Cمیباشد که از فلوت E در جعبه های کوچک و جعبه هایی که ظاهر زیبا و ظریف دارند استفاده میشود و از فلوت B درجعبه و کارتنهایی که ابعاد و اندازه متوسطی دارند و فلوت C که کاربرد ان در کارتنهای بزرگ که اصتلاحا کارتن مادر نامیده میشوند کاربرد دارد.ورق کارتن 5 لایه بیشتر در ایران از فلوتهای B,C , E,B استفاده میشود.
کارخانه کارتن سازی پاسارگاد در تهران برای محصولاتی که وزن انها کمتر از 12 کیلو باشد از ورق 3لایه و بیشتر از 13 کیلو از ورقهای 5 لایه جهت ساخت کارتن استفاده میشود که در این میان شکل ظاهری و مدل جعبه و یا کارتن نیز اهمیت زیادی دارد و همچنین نوع چیدمان در انبار نیز در انتخاب ورق برای ساخت کارتن مورد اهمیت میباشد.
نوع دیگر ورق کارتنی که چندی است در ایران تولید میگردد ورق کارتن 7 لایه میباشد که بیشتر برای صادرات و محفوظ ماندن محصولات بر اثر حمل و نقل های طولانی مورد استفاده میگردد. لمینت جعبه برای زیبایی و جذب مشتری در دنیای امروز که بسته بندی نقش حائز اهمیتی در تولید و بازاریابی و فروش دارد از لمینت در تولید جعبه و کارتن استفاده میشود که در توضیحات زیر اقسام ان را بر میشارم 1.لمینت کاغذ گلاسه که چاپ بروی ان براق و زیبایی خاصی دارد و در گرماژهای پائیین تولید میگردد 2.لمینت مقوا ی پشت طوسی که در گرماژهای بالاتر مورد مصرف قرار میگیرد در لمینت شما میتوانید برای محافظت از چاپ و عدم نفوذ رطوبت و زیبایی ظاهر جعبه و کارتن سلفون به روی ان اضافه کنید
رطوبت
با توجه به ینكه مقـوا و كاغذ از الیـاف چـوبی و سلولزی تهیه شده اند و با توجـه به خاصیت جـذب آب چـوب، بسـته های ساختـه شده از كـاغذ و مقـوا به مرور زمان رطوبت نسبی محیط را جذب نموده و با محیط اطـراف به حالت تعادل در می یند. در صورت عدم استفاده از آهار و مواد افزودنی ضد رطـوبت؛ الیـاف رطـوبت را به خـود جذب می نمایند، و پیوند بین الیاف سست تر می شود. در رطوبت های بسیار بالا الیاف و لیـه هی كـاغذ و مقـوا از هـم جدا و متـلاشی می گـردند. رطـوبت مهمـترین عـامـل محیـطی مخـرب مقـوا، كـاغذ معمـولی و فـاقـد آهـار در کارتن سازی بـه شمار می رود.
دما
سبب خشك تر شدن الیاف می شود و اثر چندانی بر چسب و مقاومت كـاغذ و مقوی كارتن ندارد. ولی دمی بالا ممـكن است اسـت سـبب تغییر رنگ، قـوس برداشتن مقوا، سـوختن و به همـراه رطـوبت منجر به رشد عوامل بیولوژیكی و مخرب شود
نور
نور اگر سبب افزیش دما نشود به تنهیی اثر چندانی روی كاغذ و مقوا نـداشته و فقط ممكن است سبب تغییر رنگ ظاهری، سطـحی و كـمرنـگ شدن علیم و تبلیغات چاپی روی آنها شـود. در صـورت استـفاده از چسب، نور سبب ضعیف شـدن بعضی از اتصـالها نیز می شود.
گرد و غبار
گـردو غبار ممـكن اسـت سبب سـست شـدن چسبهی بین لیه ها و فرسیش سطحی كاغـذ و مقوا شود ولی بطـور كلی اثر قابل توجهی بر آنها نمی گذارد.
اسید و بازها
كلیه اسیدهی غلیـظ قـوی مثل اسید سولـفوریك، اسد كلریدریك و … بر كـاغذ و مقوا مـؤثر می باشـند. اسیـدهی ضعیـف و رقیـق نظیر؛ اسیـد استیك، اسید فـرمیك و غیره اثر كمـتری دارند. ین اثر بیشتر روی مقوا و كـاغذهی بدون پوشـش و یا كـاغذ و مقـواهیی كه آهـار چندانی ندارند مشهودتر است. قلییی ها نیز با غلظت بالی 17% بر كاغذ و مقوا اثر می گذارند.
روغنها و مواد چـرب از مقاومت كاغذ می كاهند و استحكام اولیه آنها را كاهش می دهند (مگر آنه بصورت مقاوم به چربی تهیه شده باشند یا با مواد دیگر پوشش یا لمینت گردیده باشند).